Deel dit artikel
-

GitLab zoekt 600 miljoen dollar met beursgang

Programmeer- en softwareplatform GitLab, van de Nederlandse CEO Sid Sijbrandij, hoopt met zijn aanstaande beursgang ruim zeshonderd miljoen dollar groeigeld op te halen.

Dat laten documenten zien die GitLab bij de Amerikaanse beurstoezichthouder heeft ingediend. GitLab is van plan om 8,4 miljoen aandelen te verkopen en koerst op een waardering van rond de negen miljard dollar.

Begin dit jaar noteerden beleggers het bedrijf nog op zes miljard dollar.

Mogelijk volgende maand al kunnen aandelen GTLB op de Nasdaq worden gekocht. De plannen voor een beursgang waren al lang bekend, maar worden vanwege corona wat later uitgevoerd dan eerst gepland.

GitLab is een online platform waar softwareprojecten op worden gepland, uitgevoerd en beheerd. Het concurreert op onderdelen met bedrijven als Atlassian en GitHub. De laatste kwam in 2018 voor 5,8 miljard dollar in handen van Microsoft.

Het zogeheten DevOps-platform een geannualiseerde omzet van 233 miljoen dollar (+69%) en 3.632 klanten. Tien procent van hen brengt jaarlijks minstens honderdduizend dollar omzet op. Klanten geven ook steeds meer uit bij GitLab. Dat is af te leiden uit de ‘net retention rate’. Die ligt op 152 procent. Het team van 1.350 man werkt honderd procent remote, niet vanuit kantoor.

Onder de gebruikers bevinden zich onder meer NASA, Alibaba, CERN, GNOME en SpaceX.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond