Deel dit artikel
-

63 procent van de internet overstappers kiest voor glasvezel

Huishoudens sluiten vaker een glasvezelabonnement af. In 2023 koos 58 procent van de huishoudens bij het afsluiten van een nieuw abonnement voor glasvezel. In het eerste kwartaal van 2024 steeg dit aandeel verder tot 63 procent.

Overstappen.nl ziet op basis van eigen data een toename in het aantal afgesloten glasvezelabonnementen. In het eerste kwartaal van 2023 koos 54 procent van de overstappers voor glasvezel. Het aandeel steeg in het tweede kwartaal naar 57 procent, gevolgd door een verdere stijging van 58 procent in het derde kwartaal. In het laatste kwartaal van 2023 nam het aantal afgesloten glasvezelabonnementen toe naar 60 procent. Voor het eerste kwartaal van 2024 bleef deze stijgende trend zich voortzetten, waarbij het percentage overstappers naar glasvezel steeg tot 63 procent. 53 procent van deze glasvezel abonnementen werd afgesloten voor internet zonder tv en bellen.

In 2023 zijn er ongeveer 1,5 miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen bij gekomen, waardoor het totale aantal aansluitingen nu op 7 miljoen ligt. Hiermee is glasvezel beschikbaar voor ongeveer 90 procent van alle huishoudens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond