Deel dit artikel
-

Global Savings Group koopt Shoop.de

Global Savings Group neemt voor een onbekend bedrag Duitslands grootste cashbacksite Shoop.de over.

Eerder dit jaar kocht Global Savings Group (GSG) ook al het Franse iGraal. Met deze twee acquisities verzekert het marketingbedrijf zich van een stevige positie op twee grote Europese markten.

Het oog viel op Shoop.de vanwege diens trouwe gebruikersbestand. Over de omvang daarvan doen de partijen geen uitspraken, maar via tweeduizend aangesloten shops is in tien jaar tijd 100 miljoen euro uitgekeerd via de cashbackconstructie.

Geregistreerde leden van de site zoeken op het portal naar het product dat ze willen kopen. Daar vandaan klikken ze naar de webshop en doen hun aanschaf. De winkelier ziet waar de verkoop vandaan komt en stort het kortingsbedrag in het account van het lid.

GSG is actief in Europa en de VS. De internationale groeiplannen kregen in 2015 pas serieus gestalte toen het Imbull kocht, een Nederlands bedrijf dat zijn buitenlandse plannen al aan het uitvoeren was.

In december 2020 haalde het marketingbedrijf nog twaalf miljoen euro venture capital op. De investeerders in die ronde waren: Rocket Internet. HV Capital (Holtzbrinck), DTCP, RTP Global en M6. Daarmee komt het totaal aan venture capital op 65 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond