Deel dit artikel
-

Go Sharing haalt 50 miljoen euro groeigeld op

Go Sharing, bekend van de elektrische huurscooters in de grote steden, ontvangt een investering van 50 miljoen euro. Het bedrijf wil uitbreiden naar elektrische fietsen en auto’s en start operaties in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije.

Vanochtend maakte moederbedrijf Go Green bekend dat Opportunity Partners is toegetreden als aandeelhouder. Dat is het fonds van Robert van der Wallen, ooit oprichter van Brandloyalty. Tegen welke waardering is niet bekend.

“Er was veel interesse van investeerders, maar ik ben met maar een kleine groep gaan praten”, vertelt directeur Raymon Pouwels van Go Sharing. “Opportunity Partners zit er voor de lange termijn in. Ze zijn ervaren in internationaal opschalen.”

GO Sharing zal met de opgehaalde financiering zijn aanbod aan deelvervoer multimodaal maken. De voorbereidingen om e-bikes en later ook elektrische auto’s aan de propositie toe te voegen, bevinden zich in een vergevorderd stadium. Over enkele maanden verschijnen de fietsen in omgevingen waar nu ook de kenmerkend groene scooters staan. Er komen zoveel fietsen als scooters. Dat zijn er nu vijfduizend in dertig regio’s. De auto’s komen aan de randen van steden te staan, nadrukkelijk niet in stadscentra.

Fietsen en scooters zijn verspreid volgens een free float-systeem. Geen vaste standplaats, maar wel altijd binnen drie minuten lopen aanwezig.

Pouwels legt uit aan Emerce: “Als we uit de crisis komen en mensen weer naar buiten gaan dan moeten we die kans pakken. De vraag naar mobiliteit neemt toe en de trend beweegt zich weg van bezit, richting huur van beschikbare capaciteit. Deelmobiliteit kan in zo’n setting standaard worden.”

“We groeien hard in veel steden. De acceptatie is heel snel heel groot geworden. Je ziet eerste jongere gebruikersgroepen opstappen. Oudere groepen volgen daarna. Aan reclame doen we weinig.”

De groene scooters spreken voor zich. “Voor corona werden we veelal recreatief ingezet, maar ik zie een ontwikkeling waarbij we een serieus alternatief voor de auto worden en een verlengstuk voor de trein.”

Het bedrijf werkt samen met de RET, NS en Arriva. Reizigers kunnen zien of er op hun aankomststation huurvervoer beschikbaar is. Zo ja, dan kunnen ze een vehikel reserveren.

Go Greens idee is, dat fietsen en scooters worden gebruikt binnen de steden. De elektrische auto’s zijn voor bewegingen tussen steden. De directeur van het nog jonge bedrijf wil nog niet vertellen waar de eerste proeven met fietsen en auto’s worden gehouden.

De scooterdienst heeft dagelijks enkele honderdduizenden gebruikers. Nadere cijfers wil Pouwels niet delen, ook niet over bezetting en inkomsten. Wel meldt hij dat Go Green op groepsniveau winstgevend is.

Afgelopen dinsdag ging Go Sharing live in België, met vierhonderd scooters in Antwerpen. In Wenen was het al actief. Duitsland, het VK en Istanboel in Turkije volgen spoedig. Elk land en elke stad hebben een lokaal team.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond