Deel dit artikel
-

Goedkoper Videoland krijgt reclame

RTL’s Videoland gaat over van één naar drie streamingabonnementen. De goedkoopste variant gaat vijf euro per maand kosten en zal reclameblokken bevatten.

Videoland gaat de nieuwe abonnementen in de komende weken uitrollen bij bestaande en nieuwe abonnees. Vanochtend maakte het bedrijf bekend dat er drie abonnementen komen van: vijf euro (1 scherm, mét reclame), acht euro (2 schermen, reclamevrij) en tien euro (4 schermen tegelijk, reclamevrij). Die laatste vorm is wat alle Videoland-klanten nu hebben, maar dan 1 euro goedkoper.

RTL kan nog niets zeggen over hoe de targeting van kijkersgroepen plaatsvindt. Dat houdt in: welke reclame wordt aan welke kijkers hoe uitgeserveerd. Op televisie krijgt iedereen dezelfde commercials te zien, maar via digitale kanalen kunnen ‘doosjes’ worden gemaakt met kijkersprofielen. Die worden samengesteld via NL Profiel, waar RTL in deelneemt met Mediahuis en DPG Media. In de laatste week van november maakt RTL bekend welke inkoopmogelijkheden adverteerders krijgen.

De hoeveelheid reclame in het basisabonnement Videoland zal in eerste instantie beperkt zijn. RTL zegt daarover: “Op dit moment wordt er gestart met een aantal vaste partners. Later in het jaar worden de commerciële mogelijkheden verder uitgebreid.” Videoland staat nog niet op RTL’s tarievenkaart voor juli en augustus (Pdf).

Sven Sauvé, baas van RTL Nederland, zei onlangs dat Videoland in de coronatijd veertig procent meer kijktijd noteerde. Dat is het gevolg van toegenomen investeringen in het betaalplatform. “We zijn nu op het punt beland dat we al bijna evenveel budget uittrekken voor Videoland als voor lineaire tv”, aldus Sauvé toen tijdens een Cross Media Café-bijeenkomst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond