Deel dit artikel
-

Goedkopere Vision Pro in 2025

Het duurt nog minstens twee jaar voordat er een goedkopere versie van de Vision Pro-headset van Apple op de markt verschijnt. Dat stellen analisten Ming-Chi Kuo en Mark Gurman.

Apple streeft ernaar om eind 2025 een goedkopere versie van de headset uit te brengen, meldt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman in zijn nieuwsbrief. Tegelijk verschijnt er tegen die tijd een Vision Pro met een snellere processor.

De analisten gokken dat de goedkopere bril Vision of Vision One gaat heten.

Die goedkopere versie zal vermoedelijk worden uitgerust met een lagere kwaliteit scherm, een minder krachtige processor en minder camera’s en sensoren. Wellicht dat de ingebouwde speakers voor ruimtelijke audio achterwege blijven en dragers AirPods moeten gebruiken.

In de huidige versie van de Vision Pro zijn dure componenten verwerkt, waaronder de M2- en R1-chip, twee 4K micro-LED schermen en een groot aantal camera’s en sensoren. Vandaag de bril bijna 3500 dollar kost.

De productie van de huidige Vision Pro is volgens Kuo in handen van Luxcaseict, een joint venture tussen Luxshare en Pegatron. Het goedkopere model wordt gemaakt door Foxconn. Echt goedkoop zal de headset vermoedelijk niet worden.

De onthulling van de Apple-bril zou ertoe hebben geleid dat Samsung de Galaxy XR-headset die het met Google ontwikkelt opnieuw wil laten ontwerpen.

Zo hebben de schermpjes een resolutie van 2000 PPI (pixels per inch), terwijl de Apple Vision Pro een resolutie van 3500 PPI heeft.

Een deel van de hardware wordt geleverd door Qualcomm en er is een samenwerking met Facebook-moederbedrijf Meta en Microsoft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond