Deel dit artikel
-

Van Gogh Museum ontsluit collectie via WeChat

Het Van Gogh Museum lanceert zijn officiële Weixin Mini-programma, waarmee Chinese gebruikers virtueel een reis kunnen maken ‘naar de wereld van Vincent van Gogh’. Weixin is de Chinese naam voor WeChat.

Twee jaar geleden lanceerde het Van Gogh Museum zijn officiële Weixin-account om in contact te komen met kunstliefhebbers in China.

Het nieuwe Mini-programma van het Van Gogh Museum biedt zowel biografische en historische alsook aan kunst gerelateerde informatie, waaronder audiogidsen over beroemde schilderijen, een chatfunctie voor de klantenservice, een plattegrondindeling van het museum, een functie in de app voor het kopen van kaartjes via Weixin Pay, en AI Van Gogh, waarmee gebruikers spelenderwijs een beeld van zichzelf of hun omgeving kunnen voorstellen, geschilderd door de iconische Nederlander.

Ook biedt men co-branded museumkoopwaar aan via een e-commerce souvenirwinkel.

Naast het Mini-programma debuteerde het Van Gogh Museum ook op Channels, het video- en livestreamingplatform van Weixin. De digitale bibliotheek van het museum biedt inmiddels meer dan 4.000 virtuele rondleidingen, handleidingen waarmee kinderen leren schilderen zoals Van Gogh, en veelgestelde vragen voor kunstliefhebbers om meer te weten te komen over het leven en het werk van Van Gogh.

Het aantal dagelijkse actieve gebruikers voor het Weixin Mini-programma overschreed vorig jaar in 2020 voor het eerst 400 miljoen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond