Deel dit artikel
-

Gokbedrijven mogen fonts slotmachines niet kopiëren

Online gokaanbieders die gebruik maken van bestaande merktekens op slotmachines moeten daarmee stoppen omdat deze zogenoemde fonts auteursrechtelijk zijn beschermd. Dat heeft de rechtbank Den Haag bepaald.

Het Oostenrijkse Novomatic en een reeks van Nederlandse en Engelse partijen hebben diverse bedrijven uit Curaçao en Cyprus, Engeland en Waalwijk voor de rechter gesleept.

De klagende partijen bieden op hun landbased slotmachines onder meer de slotgames Hot Shot, Random Runner, Simply Wild, Revolution, Hell Raiser, en Hot 7. Ze hebben ook een vergunning om landbased slotmachines waarop deze spellen zijn geïnstalleerd op de Nederlandse markt te brengen.

Al begin 2014 troffen deze partijen online kopieën van de spellen aan bij websites van onder meer Bluemay, bekend van 7red.com en royaalcasino.com. Ook Betsoft werd aangeschreven. Dit bedrijf was feitelijk verantwoordelijk voor de ontwerpen. De kenmerken van de spellen zijn vrijwel één op één zijn overgenomen.

Niet veel later kregen Redcorp en Bluemay een bestuurlijke boete opgelegd omdat ze zonder vergunning online kansspelen aanboden gericht op de Nederlandse markt. In 2015 volgden nieuwe boetes.

Hoewel niet alle aangeklaagde bedrijven in de rechtbank zijn verschenen, en de rechtbank om uiteenlopende redenen ook niet alle vorderingen heeft toegewezen, moet Betsoft in elk geval schade betalen. De hoogte van de schadevergoeding moet nader worden bepaald in een schadestaatprocedure.

Dit bericht is 14 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond