Deel dit artikel
-

Goldman Sachs: ‘Bitcoin groter dan dotcombubbel en tulpenmanie’

Zakenbank Goldman Sachs haalt flink uit naar de Bitcoin. In een brief aan beleggers waarschuwen de analisten van de bank voor een bubbel ‘groter dan de dotcombubbel en tulpenmanie’.

Behalve voor onrealistische koersen waarschuwt de bank ook voor de koersen van bedrijven die de blockchain omarmen. Als voorbeeld noemt Goldman The Crypto Company, waarvan de koers met 17.000 procent steeg voordat de Securities and Exchange Commission ingreep.

De bank ziet wel een rol weggelegd voor blockchaintechnologie gelet op de lagere kosten. Maar de Bitcoin biedt geen van de voordelen van blockchain.

Een enkele bitcointransactie kan tot tien dagen duren. Ook zijn er veel te grote verschillen tussen de koersen van wisselkantoren. Hoge transactiekosten zijn een ander probleem.

Goldman Sachs denkt alleen niet dat een bitcoinbubbel enige invloed heeft op de economie. De handel in cryptomunten is niet vergelijkbaar met de investeringen destijds in waardeloze internetaandelen.

Deel dit bericht

7 Reacties

Kipper

Aha , hadden ze een dergelijk brief in 2008 ook niet kunnen schrijven ? De banken zijn blijkbaar wanhopig

Patrick

De banken zijn bang, net als de overheden, zei zien de burgers graag als slaaf die voor hun bonussen werkt, met crypto munten, zijn tussen stations als banken niet meer nodig omdat de betaling van persoon naar persoon gaat, gevolg, de stropdassen en hoge bankdirecteuren raken hun baantje kwijt, zei weten zelf ook wel dat digitaal betalen met cryptovaluta de toekomst wordt! banken, verzekeraars, en de overheid hebben in dit land de machtspositie, crypto kan hier verandering brengen zodat wij niet meer door hun bestolen worden. de bank kan je zogenaamd helpen met beleggen, natuurlijk speculeren met jou geld en als het fout gaat zijn ze niet thuis, als ze van de 1300 cryptomunten een goede selectie maken en die reguleren is er niks aan de hand, tja alleen voor de bankmannetjes met hun riante salarissen, daar moeten er een zooitje uit.

edwin

Cryptovaluta worden nu meer waard omdat het zwarte circuit grote bedragen kan overmaken zonder in de gaten te lopen. Denk aan wapenhandelaars, oliezwendel of drugsbaronnen. Dat circuit is immens groot. Daarom is er zo een idiote koersstijging geweest. Nu er meerdere cryptovaluta komen, zal de waarde van de afzonderlijke cryptovaluta niet meer zo idioot stijgen. Als al die nitwitten die nu op de televisie vertellen dat ze samen met hun hele domme familie de bitcoin hebben gekocht dat in de gaten krijgen, stappen ze eruit. Een koersstijging zet slechts door als er nog meer pannekoeken instappen. En daarna weer pannenkoeken die de prijs verder opdrijven omdat andere pannekoeken niet verkopen. Dat gaat dus niet werken als ieder landje straks zijn eigen crypto introduceert.

EVDP

Zonder intrinsieke waarde zijn cypto valuta scam. Puur speculatief en voor de crypto believers die afgeven op kritiek en (al dan niet terecht) op de traditionele betaal netwerken.

De technologie is waardevol, maar niet zoals die op dit moment voor cryptovaluta wordt ingezet. Ik laat me liever door een (democratisch gekozen) overheid reguleren dan door een stel criminelen.

Het is veel interessanter om te kijken naar initiatieven waarbij er wel een vorm van intrinsieke waarde is. Denk aan aandelen, opties, of zaken die ook onderhevig zijn aan prijs fluctuaties (denk aan brandstof).

sjaak

Luister, jullie begrijpen er niks van 😀
Het gaat om de Techniek van BLOCKCHAIN, sneller, veiliger, goedkoper. het is geen grap?
DIE drie dingen kunnen toegepast worden op heel veel systemen in de komende futuristische wereld.
microtransacties die niet ge-doublespend(gehackt) kunnen worden. denk aan een Facebook(datastorage) waar alleen jij je eigen wachtwoord hebt en geen enkele hacker binnen kan komen. Ethereum Werkt met smart-contracts, dus als het SYSTEEM op je werk heel veel orders en AANVRAGEN AAN MOET KUNNEN en die MOGEN NIET GEFRAUDEERT WORDEN gebruik je de Ethereum blockchain om je systeem prachtig en soepeltjes op Ethereum smart-contracts te runnen. (die zijn onmogelijk te hacken). Media brengt jonge mensen in de markt die vaak verkopen met verlies, manipulatie is ook aanwezig omdat de markt niet gereguleerd is. PAS OP op welke coins(bedrijven) je jouw geld zet, maar geloof mij, Bitcoin, Ethereum en sommige Altcoins zijn een nieuw geboren TECH asset class. Dikke kus van sjaak

Michiel

Ik begrijp zowel de hele stellige pro als anti crypto mensen niet… Beiden zouden een vorm van dwaasheid kunnen zijn. Ja ik heb crypto, maar daar heb ik zeker niet vol op ingezet. De tijd zal het leren.

Tim

Zo lang de waarde van fysieke munten wordt gemanipuleerd door centrale banken en politici zullen cryptomunten interessant blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond