Deel dit artikel
-

Google blijft groeien (+17 procent)

Google sluit de boeken over 2013 af met weer dubbelcijferige groei. De omzet in de laatste drie maanden steeg met zeventien procent tot 16,9 miljard dollar. Meer dan analisten verwachtten. De kapitaalinvesteringen verdubbelden ruim.

Zojuist publiceerde het technologiebedrijf de financiële cijfers over het vierde kwartaal van vorig jaar. De winst per aandeel lag iets lager dan de markt verwachtte. In totaal kwam deze uit op 3,4 miljard.

De verdeling van de omzet laat zien dat Google voor negentig procent afhankelijk is van reclame-inkomsten. En dan overwegend via eigen sites, zoals de zoekmachine, Gmail en YouTube. De post ‘Other’ is nu goed voor tien procent van de omzet, maar de aard ervan is nog niet goed duidelijk.

Eind 2013 werd weer voor een recordbedrag geïnvesteerd in de aanleg van eigen infrastructuur: net als vorig kwartaal voor 2,2 miljard dollar (+121 procent). Dit geld gaat voornamelijk naar servercentra en dataverbindingen.

Op 2 april wordt het aandeel Google gesplitst. De twee oprichters kleden die splitsing zo in dat ze geen stemrecht verliezen. Ze hebben vijftien procent van de aandelen, maar wel 56 procent van het stemrecht. Het tweetal bepaalt derhalve de koers van het bedrijf.

Het verlies van het nog te verkopen Motorola is in het laatste kwartaal opgelopen naar 384 miljoen dollar, 136 miljoen meer dan het laatste kwartaal. Het totale verlies over heel 2013 kwam daarmee op 1,245 miljard. Google zal het bedrijf nog minstens twee kwartalen moeten houden voordat de overname rond is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond