Deel dit artikel
-

‘Google wil activiteiten kwantumcomputer afstoten’

Google zou de spin-off van de experimentele divisie Sandbox voorbereiden. Daarmee zouden de activiteiten met kwantumcomputers in een apart, commercieel bedrijf komen.

Dat vertellen althans twee bronnen tegen de Amerikaanse editie van Business Insider. Google zelf, noch het hoofd van de betreffende afdelingen, willen erop reageren.

Sandbox is onderdeel van een besloten onderzoeksafdeling waar vooral heel veel wordt geëxperimenteerd en verzonnen. De activiteiten met kwantumcomputers zijn kennelijk voldoende volgroeid om te overwegen deze apart te zetten, zoals ook met bijvoorbeeld Waymo, Niantic, Makani en Verily gebeurde.

De toepassingen van kwantumcomputing bij deze Google-tak richten zich op het snijvlak van kwantumfysica en kunstmatige intelligentie. De gebruikte technologie centreert zich rondom ultrasnelle computerchips die qua prestatie niet vergelijkbaar zijn met zelfs de allerbeste ‘gewone’ chips. Ze zijn zo sterk dat ze alle gangbare vormen van encryptie aankunnen. Dat verklaart ook de interesse van overheden en overheidsinstanties in deze materie.

Ook Amazon en Microsoft ontplooien activiteiten rondom en met kwantumcomputers.

Foto: IBM Research (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond