Deel dit artikel
-

‘Google wil Android in auto’

Google wil Android rechtstreeks in auto’s bouwen, zodat gebruikers niet langer zijn aangewezen op hun smartphone. Dat zal pas gebeuren met de volgende generatie Android genaamd Android M, zo heeft Reuters opgevangen.

Voor alle duidelijkheid: het Android Auto systeem zou voornamelijk worden gebruikt voor entertainmentdoeleinden, hoewel het ook mogelijk is om informatie van sensoren, camera’s en andere elektronica te vergaren.

Het probleem is dat Google eerst autofabrikanten moet zien te overtuigen. Die willen zich waarschijnlijk niet vastleggen op Android, zeker omdat auto’s een veel langere levensduur hebben dat een gemiddelde smartphone. Eerdere pogingen van Microsoft om een soortgelijk systeem te introduceren (gebaseerd op Windows) zijn al eens mislukt.

Apple is met zijn CarPlay (entertainment) systeem al wat verder. Het heeft contracten binnen van onder meer Volvo, Mercedes-Benz en Hyundai en ook BMW, Toyota, Ford en Chevrolet hebben toezeggingen gedaan. CarPlay zit echter minder diep verweven in de elektronica van auto’s dan Google nu van plan is met Android. Android heeft voor zijn huidige generatie autosoftware contracten gesloten met onder meer Hyundai, General Motors en Nissan Motor.

Deel dit bericht

4 Reacties

no

Typisch geval van Apple fanboy bij de redactie? Doe je werk:http://www.android.com/auto/

Beide systemen werken nu nog door het koppelen van de phone aan je systeem. Google denkt alleen na over een variant zonder gebruik van de telefoon.

Jos

No, volgens mij is dat precies wat Emerce schrijft. Niet helemaal uitgeslapen, soms?

no

Prima uitgeslapen 😉 Het kan zijn dat emerce hetzelfde bedoelt, maar het staat er niet. Lees de laatste alinea. Daar staat dat Apple verder is dan google. Dat is niet waar. Voor wat betreft het systeem ‘met telefoon’ zijn Apple en google/android even ver (veel autofabrikanten bieden gelukkig beide systemen). Wat betreft het systeem ‘zonder telefoon’ is google de eerste. Ongetwijfeld werkt Apple hier achter de schermen ook aan, het is vanuit Apple/google perspectief namelijk een logische volgende stap.

Jan Libbenga (redactie Emerce)

@No: bedoeld werd dat Apple meer contracten heeft met autofabrikanten dan Google. Dit is in de tekst nu verduidelijkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond