Deel dit artikel
-

Google Apps niet meer gratis

Kleine bedrijven met maximaal tien medewerkers kunnen Google Apps niet meer gratis gebruiken.

Nieuwe gebruikers moeten, net als de grote corporates, vijftig dollar per jaar gaan betalen. Daarmee zet het bedrijf een streep door een duaal beleid, een waarbij kleine teams Apps gratis konden gebruiken.

De maatregel treft alleen nieuwe gebruikers. Kleine organisaties die Google Apps al gebruiken, worden niet geraakt door het nieuwe beleid.

Apps is de online suite waarbij een bedrijf onder zijn eigen domeinnaam een online bundeltje kantoordiensten kan hangen. Daaronder vallen onder meer: Mail, Agenda, Docs en Drive.

Hoeveel personen en instanties gebruikmaken van dit kantoorpakket heeft Google nooit expliciet gemaakt. Evenmin hoeveel geld het ermee verdient. Enige indicatie is te vinden in het verschil tussen de totaalomzet en de reclameomzet. Die bedroeg in het derde kwartaal 670 miljoen dollar. Dat is zo’n vijf procent van de kwartaalomzet. In dat bedrag zit onder meer de omzet uit Apps versleuteld, maar ook de abonnementen voor extra opslag voor Gmail en Picasa en licenties voor professionele gebruikers van de Maps API.

Foto: starmanseries (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeremy Timessen

De bedrijven die nu gaan betalen hebben in ieder geval wel waar voor hun geld! En ze helpen zo Google Apps gratis houden voor consumenten.

Martijn Snels

Ik ben Martijn Snels van pluscloud, wij zijn Google Apps Authorized Reseller. Bij het lezen van jullie bericht zou ik toch wat opmerkingen willen plaatsen. Google Apps Standard is nooit specifiek gericht op kleine bedrijven. Het is immers belangrijk als organisatie om te kiezen voor zekerheid. Organisaties doen er dan verstandig aan (ook met minder dan 10 werknemers) om te kiezen voor Google Apps voor Bedrijven omdat deze meer mogelijkheden en veiligheid biedt.

Volgens de meest recente gegevens maken 5 miljoen organisaties gebruik van Google Apps voor Bedrijven met gezamenlijk 50 miljoen gebruikers.

In onze blog op onze website hebben we meer informatie over deze veranderingen in de dienstverlening van Google alsmede zaken die organisaties zouden moeten overwegen als ze momenteel gebruik maken van Google Apps Standard: http://plcl.co/12gMcS0

Erwin Boogert

Dank voor je aanvulling Martijn.

Gert-Jan

Google Apps free was toch echt super ideaal voor de kleine MKB-er die op deze wijze zeer laagdrempelig zijn mail faciliteiten kon regelen (wat mij betreft was dit de meest belangrijke feature, naast additionele zaken als Google Calendar, etc.). Voor hen die op zoek willen naar alternatieven verwijs ik graag naar mijn blog artikel hierover op; http://nl.nexusthemes.com/alternatieven-voor-google-apps-free/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond