Deel dit artikel
-

Google Assistent uitgerold voor België

De Belgische versie van de Google Assistent is nu officieel beschikbaar. De digitale assistent wordt gelanceerd met enkele gelokaliseerde toepassingen, waaronder die van spoorwegbedrijf NMBS en pakketvervoerder Bpost.

Bij supermarkt Colruyt kun je met de Assistent boodschappenlijstjes maken, en het KMI (de Belgische KNMI) heeft een chatbot die het weerbericht voorleest en vragen beantwoordt. Ook ING, Proximus en Telenet hebben toepassingen ontwikkeld.

De Google Assistant bestond al in het Frans of Nederlands, maar was alleen gelokaliseerd voor die landen. Belgen konden hun regio wel op Nederland zetten, maar hoorden dan bijvoorbeeld nieuws uit Nederland. ‘We lachen niet met dezelfde mopjes als onze noorderburen, en we willen ook weten waar de files naar Brussel staan’, aldus Thierry Geerts, Googles country manager Belgium, tegen Datanews.

De Belgische lokalisering werkt gelijk met vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Over de beschikbaarheid van Google Home in België kan het bedrijf nog geen mededelingen doen.

In Nederland werkt Google Assistent nu ook voor het bestellen van maaltijden van Thuisbezorgd. Het was al mogelijk om via Thuisbezorgd.nl te bestellen op de Xbox One en Samsung Family Hub Fridge.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond