Deel dit artikel
-

Google Bard vrij beschikbaar in 180 landen

Googles AI chattool Bard wordt vanaf vandaag ter beschikking gesteld in 180 landen en binnenkort zelfs in veertig talen. Het Nederlands wordt momenteel nog niet ondersteund. Bard wordt gebaseerd op PaLM 2, de tweede versie van zijn grote taalmodel, zo werd vandaag aangekondigd op het ontwikkelaarscongres I/O.

Google CEO Sundar Pichai begon zijn keynote vanavond meteen met kunstmatige intelligentie, in het bijzonder generatieve AI. Gebruikers kunnen Gmail mails laten schrijven, bijvoorbeeld om geld terug te vragen aan een luchtvaartbedrijf. AI wordt ook gebruikt om in real time fly overs te genereren voor vijftien grote steden in Google Maps.

Google Foto’s krijgt later dit jaar een automatische fotobewerkingsoptie, ook weer op basis van AI. De optie kan onder meer objecten in foto’s verplaatsen en missende elementen toevoegen.

Bard lijkt vooral populair onder ontwikkelaars. De tool kan onder meer assisteren bij het optimaliseren en analyseren van programmeercode. Inmiddels worden twintig programmeertalen ondersteund.

Googles gaat voor zijn antwoord op OpenAI’s ChatGPT ook een samenwerking aan met Adobe en wel voor Adobes gratis grafische ontwerptool, Adobe Express. In de komende dagen kunnen Bard-gebruikers afbeeldingen genereren via Adobes eigen AI technologie Firefly en deze vervolgens wijzigen met Express. Binnen Bard kunnen gebruikers kiezen uit onder meer sjablonen, lettertypen en stockafbeeldingen.

De hardware aankondigingen waren nauwelijks nog een verrassing. Google onthulde vanavond onder meer de Google Pixel Fold. Daarbij wordt een 7,69-inch scherm gecombineerd met een 5,79-inch scherm aan de voorkant. Uitgevouwen is het de ‘dunste smartphone’ van Google. De Fold komt voorlopig niet naar de Benelux.

Google komt ook met de Pixel Tablet, die een 10,95 inch LCD scherm krijgt met een resolutie van 2560×1600 pixels en een accu van 22Wh. Google zegt dat de tablet is bedoeld voor thuisgebruik, wat ook verklaart waarom hij met houder wordt geleverd. Vanaf 20 juni kun je de tablet ook de Benelux kopen voor 679 euro.

Zoals verwacht werd ook de goedkopere Pixel 7a smartphone gelanceerd, gebaseerd op dezelfde Tensor G2-chip van Google die ook in de duurdere modellen zit.

Daar is een 64 megapixel-hoofdcamera aanwezig met optische beeldstabilisatie. De tweede lens is een groothoeklens.

De Pixel 7a verschijnt in vier kleuren, waaronder de ‘Coral’, een soort oranje, die je alleen online kunt bestellen. De smartphone draait natuurlijk op Android 13 en krijgt jarenlang software-ondersteuning.

De Google Pixel 7a zou wel eens de laatste a-smartphone van de fabrikant kunnen zijn. Volgens geruchten wil Google zich volgend jaar gaan richten op een regulier en professioneel model. De Nederlandse prijs van de 7a (509 euro) is bijna even hoog als de gedaalde prijs van zijn grote broer.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

5 Reacties

Hendrick

ik sta echt niet te juichen om deze stomme zet van Google.
zijn ze bij Google nou echt zo achterlijk dat deze technologie alleen maar voor onschuldige doelen zal worden gebruikt?
Met deze techniek wordt het mogelijk om foto’s te maken van situaties die nooit zijn gebeurd.
en dat werkt fraude in de hand.
of boeken te schrijven zonder dat er de creativiteit van een auteur nodig is.
met AI wordt de creativiteit en uiteindelijk de gehele mensheid te grave gedragen.

Bard

nee, geen grap, mijn naam is Bard.
niets te maken met Google.
hadden ze bij Google nu niet even de naam Bard kunnen googlen, maar daar denkt alleen echte intelligentie aan.
ik zie de domme kunstmatige grappen al weer aan komen.
bedankt Google.

Mark

Bard, ik lees je bericht. Knap hoor, net echt. Ik dacht even dat je een mens was.

Erwin Boogert

Hij kwám door de captcha heen, dus hij moet wel echt zijn.

Bert

Erwin Boogert, ik denk dat Bard (de AI) ook heus wel door de captch heen komt 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond