Deel dit artikel
-

Google belooft een betere Android TV

Google wil Android TV nieuw leven inblazen. Tot dusverre is de systeemsoftware voor televisies geen groot succes geworden, ondanks grote afnemers als Sony en TP Vision (Philips).

Op zijn ontwikkelaarscongres I/O heeft Google in elk geval ondersteuning beloofd voor goedkopere hardware. Om fabrikanten vertrouwd te maken met zijn software heeft Google Android TV dongels uitgereikt.

Ook is flink gesleuteld aan de prestaties. Android TV was niet de snelste software voor televisies. Updates werden mondjesmaat uitgerold.

Stabiliteit heeft voorlopig de prioriteit bij Google. Een heel nieuw design is in de ijskast gezet omdat partners als Nvidia er niet over te spreken waren.

Google gaat fabrikanten ook adviseren om een kale versie van zijn Android TV software te installeren. Nu voegen fabrikanten vaak hun eigen apps toe.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hank

M.a.w. Google heeft weer eens een platform de wereld ingeslingerd waarbij fabrikanten vervolgens bepalen of consumenten de updates van het platform krijgen. Mensen met een bestaande smart TV met het oude Android TV zullen wel geen update krijgen. Zo gaat dat al sinds de eerste smart TV. Daarnaast krijg ik de indruk dat dit een aftakking is van het bestaande platform en uberhaupt de insteek niet is dit als versie update uit te rollen.
Mijn advies; koop een goede beeldbuis en kooo er de laatste Apple TV bij; werkt al vanaf dag 1 goed en heeft lange software ondersteuning.

Bas

Maar als je een echt krachtige mediaplayer (mini pc) wil, is de Nvidia Shield TV echt een aanrader. 4K HDR en de beste cpu/gpu die op dit moment in een androidbox te krijgen is. Draait op Android TV en er staat een update naar Android 8 op de agenda dit jaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond