Deel dit artikel
-

Google wil betaalervaring in Android 15 verbeteren

Google wil de betaalervaring met Android gaan verbeteren. In Android 15, waarvan een dezer dagen een eerste bètaversie verscheen, krijgt het NFC-protocol een update.

Er komt een zogenoemde observatiemodus voor de betaalprocedure. Wie zijn smartphone op dit moment tegen een betaalterminal houdt, kan meteen betalen. Straks laat de betaalterminal eerst zien om wat voor betaling het gaat. Apps kunnen straks een vingerafdruk registreren, en op basis daarvan beslissen of de telefoon mag communiceren via NFC of niet. Op die manier kunnen ook betalingen met andere apps worden afgewikkeld.

Het is uiteraard niet het enige dat verandert. Apps kunnen standaard het volledige scherm in gebruik nemen. Voor Android 15 moesten ontwikkelaars die optie nog handmatig instellen.

Daarnaast komt ook de functie om apps te archiveren naar Android, ook al ze niet uit de Google Play Store komen. Android 15 voegt hiervoor een API toe.

Daarnaast centraliseert Google eind-tot-eindversleuteling. Momenteel worden encryptiesleutels in apps zelf bijgehouden, voortaan zal Android dat zelf doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond