Deel dit artikel
-

‘Google blokkeerde speciale versie Fortnite op toestellen OnePlus’

Een speciale versie van de game Fortnite die Epic Games voor smartphonefabrikant OnePlus had ontwikkeld heeft nooit het levenslicht gezien omdat Google bezwaren maakte. Dat blijkt uit de aanklacht die Epic Games tegen Google heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank.

Na Apple sleepte Epic Games vorige week ook Google voor de rechter nadat de populaire games Fortnite uit de Play Store was verwijderd. Epic had met opzet een een niet toegestane betaalmethode in de app verwerkt waarmee het de verplichte afdracht van 30 procent aan Google wilde ontlopen.

Epic was met OnePlus overeengekomen dat het een geoptimaliseerde versie van Fortnite zou ontwikkelen die op de smartphones van het bedrijf zou komen te staan en niet gedownload hoefde te worden uit de Play Store. Inkomsten uit in-app aankopen zouden rechtstreeks naar Epic gaan.

Google tekende bezwaar aan met verwijzing naar de Android licentie. Het bedrijf vreesde dat Epic langs deze weg meerdere games OnePlus toestellen zou introduceren. Alleen in India mocht OnePlus de game introduceren.

Google zou ook LG hebben verboden om een Epic Games app op zijn toestellen te installeren.

Inmiddels is ook Facebook tegen Apple in het geweer gekomen. Het bedrijf heeft recent een nieuwe functie in zijn app toegevoegd, betaalde online events zoals yogaklasjes en webinars. Apple eist ook hierover 30 procent op de inkomsten, terwijl Facebook niets in rekening brengt. Voor de aanbieders van deze evenementen blijft er zo weinig aan de strijkstok hangen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond