Deel dit artikel
-

Google bouwt datacenter bij Hoogkerk

Google koopt twintig hectare grond van de gemeente Groningen om een datacenter op te bouwen. Het datacenter, dat zelf maximaal acht hectare groot wordt, komt bij industrieterrein Westpoort, ten westen van Hoogkerk.

De gemeente gaf afgelopen jaar al te kennen dat het gebied waar het datacenter komt ‘zich leent voor grootschalige bedrijvigheid’. Inmiddels is bekend dat Google het datacenter gaat bouwen.

Wethouder Carine Bloemhoff (PvdA) gaat de koopovereenkomst binnenkort ondertekenen, meldt RTV Noord. Er worden strenge eiswn gesteld: het datacenter moet groen worden en het dak van het datacenter wordt met minstens 70 procent zonnepanelen bedekt.

De restwarmte van het datacenter moet bovendien ten goede komen aan het Groningse Warmtenet. Verder levert Google een substantiële financiële bijdrage aan de aanleg van de wegen op industrieterrein Westpoort.

Buiten de plannen in de stad Groningen wordt er ook gewerkt aan nieuwe datahotels in de Eemshaven en mogelijk ook Winschoten, waar Google al grond heeft gekocht.

De komst van een groot datacenter naar Appingedam werd eind juni afgeblazen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond