Deel dit artikel
-

Google Brain opent kantoor in Amsterdam

Google gaat ook vanuit Amsterdam onderzoek doen naar toepassingen van kunstmatige intelligentie en opent daartoe een tak van zijn AI-divisie Brain in Amsterdam.

Onderzoeker Nal Kalchbrenner meldde dat afgelopen dinsdag op Twitter:

Een woordvoerder van het technologiebedrijf bevestigt dat aan Emerce.

“Een kleine groep AI-onderzoekers is begin juli in Amsterdam aan de slag gegaan. Ze werken vanuit ons kantoor in Google Amsterdam. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over mogelijke groei in de toekomst. Over het algemeen is de belangrijkste reden voor onze keuze voor onderzoeklocaties voor AI de beschikbaarheid van talenten die al in het gebied wonen of zich aangetrokken voelen om daarheen te gaan. Afgezien daarvan zijn het de gebruikelijke factoren, zoals de kracht van lokale academische instellingen, een zakelijke omgeving en een goede vervoersinfrastructuur.”

Er zijn nog vacatures bij Brain maar er werken in ieder geval al drie AI-onderzoekers in het kantoor aan de Zuidas.

Google Brain is in 2010 opgericht door Jeff Dean (foto) en Andrew Ng. Dean stond onder meer aan de basis van reclamediensten AdWords en AdSense, MapReduce en BigTable en Tensorflow. Dat zijn stuk voor stuk technische zaken die aan de basis van Googles commerciële successen staan. Ng werkt nu voor Baidu.

Typische onderzoeksgebieden van het Brain-team zijn Biowetenschappen, Muziek & Kunst, Machine Learning, Robotica en natuurlijke taalherkenning. In twee blogberichten van begin 2018 sommen de wetenschappers op wat ze in 2017 hebben gerealiseerd.

Foto: Daniel Cukier (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

Willem

Blijft natuurlijk een boeven bende dat probeert ons in een sexy imago te laten geloven. Google is erger dan de hele financiële sector bij elkaar.

Erwin Boogert

Dat is te makkelijk, Willem. Kun je handen en voeten aan die opmerking geven?

Sjoerd

@Willem : zo, dat ben je maar even kwijt.

Ontopic : mooie ontwikkeling!

Udi

Ben het met Willem eens. Helaas hebben we ‘reguliere’ media die samenwerkt met de corrupte elite. Alleen als je net als Willem hierboven zelf op onderzoek uitgaat kom je erachter waar de elite mee bezig zijn.

Erwin Boogert

Te weten?

Nils Rooijmans

@Erwin: geod dat je doorvraagt.

Ik zou datzelfde willen doen voor @Sjoerd: wat maakt dit een mooie ontwikkeling?

peter

ben ik hier nou comments aan het lezen op een marketing blog of op zerohedge? ‘Corrupte boeven’ en ‘elite’… en allemaal maar noemen zonder enige onderbouwing met feiten… kwaliteit is weer ver te zoeken hier helaas

Gijs Vroom - EMERCE

@Peter Eens, trol-gedrag. Veilig anoniem iets roepen. Achternaam en bedrijfsnaam wordt niet genoemd..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond