Deel dit artikel
-

Google breidt bezorgdienst uit naar heel Amerika

Google zou een half miljard dollar hebben gereserveerd om bezorgdienst Shopping Express naar het hele land uit te breiden.

Supermarkten, lokale ondernemers en andere MKB’ers die fysieke producten verkopen profiteren hiervan. Shopping Express is een dienst die online bestellingen bij de verkoper ophaalt en ze op dezelfde of volgende dag bezorgt bij de klant. De bezorgdienst is lokaal georiënteerd.

Bronnen van Re/Code vertellen dat er honderden miljoenen dollars zijn gereserveerd om de nu kleinschalige proef landelijk uit te rollen. In een reactie wordt dat niet ontkend, maar over het tempo van uitrol worden geen uitspraken geaan.

De investering in de gestage landelijke uitrol van Shopping Express moet zoals met reclame worden terugverdiend. Het gaat hierbij voornamelijk om de reclamebudgetten van lokaal werkende MKB’ers. Dat is een optelsom van heel veel kleine budgetjes, in vergelijking met de mediabestedingen van nationale en internationale adverteerders en pure e-commercepartijen.

Shopping Express (recensies: 1, 2) is nu actief in zes regio’s, vijf in Googles thuisstaat Californië en in Manhattan aan de oostkust.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond