Deel dit artikel
-

Google breidt mobiel betaalsysteem uit

Google heeft zijn mobiele betaalsysteem Google Wallet aangepast. Belangrijkste toevoeging is de ondersteuning voor loyaliteitsprogramma’s. Ook kunnen voortaan Android-telefoons zonder NFC met Google Wallet worden gebruikt.

Google heeft de app beschikbaar gemaakt voor alle Android-toestellen die op versie 2.3 en hoger draaien en hoopt daarmee op een groter bereik. Tot nu toe is Wallet niet echt breed opgepakt. Sinds mei 2011 legde Google zeker driehonderd miljoen dollar op tafel om verschillende grote en kleine technologiebedrijven te kopen om de fundamenten van Wallet te leggen. Het moest een dienst worden die de mobiele telefoon zou veranderen in een portefeuille. Mobiele aanbieders in de VS hebben het systeem echter zelfs geblokkeerd omwille van hun eigen platform Isis. Plannen om een fysieke betaalkaart te lanceren gebaseerd op Google Wallet werden al eens geschrapt.

Wallet-gebruikers kunnen voortaan een barcode scannen op hun winkelpassen en zo aan de kassa spaarpunten verzamelen. Standaard wordt al ondersteuning geboden voor programma’s van Alaska Airlines, Red Mango en Belly. Avis Car Rental, BJ’s Restaurants, Cosi, Hard Rock International, InterContinental Hotels Group, Marriott International, Raley’s en The Body Shop worden in de nabije toekomst toegevoegd.

Google integreerde Wallet al eerder met Gmail, waardoor iedereen met een e-mailadres binnen de VS elkaar geld kan sturen, net als bij PayPal. Ook zit nu Google Offers (voor aanbiedingen) ingebouwd, zoals dat al eerder het geval was met Maps en Google+.

De update is verkrijgbaar in Google Play, maar alleen voor Amerikanen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond