Deel dit artikel
-

Google brengt ChromeOS Flex uit, ook voor bedrijven

Google brengt een nieuw besturingssysteem uit dat als een paard van Troje oude laptops en actuele bedrijfscomputers omtovert in Chromebooks.

De software ChromeOS Flex was al sinds februari jongstleden te testen, wat we ook deden, maar is sinds gisteren stabiel en voor grote groepen beschikbaar.

ChromeOS Flex is een klein stuk software dat de download en installatie van ChromeOS initieert op een niet-Chromebook. Volgens Google gaat het om 295 gecertificeerde machines en nog eens honderden waar het net zo goed op draait, maar dan zonder de kwaliteitsgarantie.

Typisch zijn het oudere laptops en Windows-computers die met dit besturingssysteem een tweede leven kunnen krijgen. Het werkterrein van deze apparaten verschuift wel van de lokale harde schuif naar Googles datacentra. Immers, Chromebooks werken grotendeels vanuit de cloud.

Thomas Riedl, hoofd van de afdeling Product, Enterprise & Education, vertelt bedrijven dat zij hun oude computers niet moeten weggooien. De oude machines kunnen met een simpele ChromeOS-upgrade met een USB-stick een tweede werkzaam leven krijgen. Met de Chrome Enterprise Upgrade worden ze opgenomen in de managementomgeving van de IT-chef. Google is vanaf dan verantwoordelijk voor de veiligheid en upgrades.

*) Foto door Anete Lūsiņa op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond