Deel dit artikel
-

Google brengt e-commerce naar Assistent en Home Europa

De digitale butler van Google wordt in Europa uitgebreid met e-commercefuncties. Consumenten kunnen met spraak en chat spulletjes gaan kopen bij webwinkels, trein- en buskaartjes reserveren en afspraken bij restaurants en kappers.

De technologiegigant is begonnen met de Europese uitrol van ‘Transactions on Google‘. In Duitsland wordt daartoe samengewerkt met Flixbus en Car2go. In Frankrijk gebeurt dat met de SNCF, Fnac en Sephora.

De slimme assistent zit verwerkt in Androidtelefoons en in Homeapparaten in huiskamers, toestellen om mee te praten. Bedrijven kunnen hierop aanhaken door zogeheten Actions te ontwikkelen. Dat zijn de technische haakjes waarmee ze hun eigen diensten koppelen met Googles ecosysteem.

Home is nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar de maker ervan belooft het apparaat hier spoedig te introduceren. Op dit moment kunnen ontwikkelaars hun voor Nederland ontwikkelde Actions aanbieden zodat die direct kunnen worden aangeboden zodra de gelokaliseerde versies van Home en Assistant hier uitkomen. De e-commercegebonden Transactions volgen in de fase daarna.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Robert Couse-Baker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond