Deel dit artikel
-

Google doekt diensten op en zet mensen op straat

De stekker gaat uit Google Video, Jaiku, Dodgeball en Google Notebook. De diensten leveren moederbedrijf Google niet genoeg op of zijn overbodig geworden. Honderd recruiters komen op straat te staan.

Met de economische omstandigheden ziet Google zich genoodzaakt om minder mensen aan te nemen. Hiermee samenhangend heeft het bedrijf minder werknemers nodig die zich bezig houden met de rekrutering. Honderd Google recruiters verliezen hun baan. Verder worden 70 engineers in de Verenigde Staten, Noorwegen en Zweden gevraagd om te verhuizen voor hun werk.

Het einde van Google Video komt niet geheel onverwacht. Na de overname van YouTube werd deze gelijksoortige en minder populaire dienst al snel overbodig. Binnen enkele maanden is het niet meer mogelijk om hier video’s up te loaden. De content die gehost wordt op Google Video blijft wel behouden.

De ontwikkeling van Google Notebook, een dienst waarmee informatie van het internet snel opgeslagen kan worden, zal ook worden stopgezet, maar blijft verder wel beschikbaar.

Jaiku, de microbloggingdienst die eerder werd overgenomen door Google, wordt geïntegreerd in Google App Engine. Ook hier wordt de ontwikkeling stil gelegd. Het verschil is wel dat na de migratie de code van het Jaiku Engine-project onder een open source-licentie wordt gepubliceerd.

Het in 2005 overgenomen Dodgeball lijkt het afgelegd te hebben tegen Twitter. De stekker wordt uit deze dienst getrokken, evenals bij Mashup Editor, dat wordt vervangen door Google App Engine.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond