Deel dit artikel
-

Google dreigt met rechtszaak bij AdMob-overname

Google’s ceo Eric Schmidt heeft aangekondigd dat het een rechtszaak zal aanspannen tegen de Amerikaanse overheid als de mededingingsautoriteit Federal Trade Commission (FTC) de overname van mobiel advertentiebedrijf AdMob niet goedkeurt.

Eind vorig jaar nam Google het grote mobiele advertentienetwerk AdMob over voor 750 miljoen dollar. De op twee na grootste acquisitie van de zoekmachinegigant, zou Google een opening moeten geven om de mobiele advertentiemarkt verder te bestormen.

Volgens Schmidt wordt AdMob nu op een serieuze achterstand geplaatst ten opzichte van concurrenten als Apple, doordat de FTC zo lang de tijd neemt om de overname te beoordelen. Hij wil dan ook binnen enkele weken uitsluitsel krijgen.

Tegen Reuters Insider heeft Schmidt laten weten dat het hard zal vechten mocht FTC de overname niet goedkeuren, aangezien het voor het bedrijf strategisch gezien een zeer belangrijke overname is.
Met het mobiele besturingssysteem Android heeft Google zich een serieuze plek weten te veroveren in het mobiele landschap, waarmee het tevens de directe concurrentie is aangegaan met Apple, waar het eerder nog bevriend mee was.

Schmidt beargumentgeert dat juist Apple oneerlijke concurrentie betracht met zijn gesloten iPhone-platform en dat de overname met AdMob door Google een eerlijker speelveld zou betekenen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sandra

Google is echt in de war, als de wet het niet toestaat wil Evil Eric blijkbaar dat deze wet gewijzigd wordt ten gunste van Google.

Sandra

Want Google staat in zijn ogen immers boven de wet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond