Deel dit artikel
-

Google eindigt 2021 met 76 miljard nettowinst

Alphabet, Googles moederbedrijf, sluit 2021 af met een nettowinst van 76 miljard dollar (+90%). De omzet steeg met 41 procent tot 258 miljard dollar.

Coronajaar 2021 was voor Google allesbehalve een confronterend jaar. Werken op afstand ging prima. Het personeelsbestand steeg althans met twintigduizend man tot 156.500 en de productiviteit per persoon steeg procentueel harder.

Zojuist maakte het techbedrijf de financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2021 bekend en daarmee over het hele jaar.

Ook maakte het een splitsing van het aandeel bekend. Elke aandeelhouder krijgt op 15 juli 19 aandelen ‘dividend’ uitgekeerd. Effectief een splitsing van 1 naar twintig stuks.

Vannacht geeft de top van het concern toelichting op de cijfers. Bij de publicatie zojuist schermt CEO Sundar Pichai met de buitengewone resultaten die zijn investeringen kunstmatige intelligentie nu opleveren (PDF). Dat verdient een nadere detaillering. Die bespreekt vermoedelijk het gerichter kunnen uitserveren van reclameboodschappen en daarmee beter resultaat voor de adverteerder.

De reclame-omzet bij YouTube steeg met een kwart tot 8,7 miljard dollar. Dat is minder dan het kwartaalgemiddelde van 32 procent.

Google Cloud leverde een omzet van 5,5 miljard dollar in het vierde kwartaal. Het operationele verlies daar daalde met een kwart tot 890 miljoen.

Foto: Maurizio Pesce (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

John Eeves

Dat is niet zo vreemd, wij zij op dit moment 3x zoveel kwijt aan advertentiekosten om nog enigszins zichtbaar te zijn in Google.
Ze hebben een monopolie en laten iedereen lekker tegen elkaar opbieden, de kleine ondernemer delft hierbij het onderspit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond