Deel dit artikel
-

‘Google en Microsoft in gesprek met Twitter’

Twitter is in een vergevorderd stadium van gesprek met zowel Microsoft als Google over een data-mining deal. De bedrijven krijgen hiermee eventueel toegang to een feed van de microbloggingdienst die geïntegreerd kan worden in de zoekresultaten.

De datastroom van Twitter, miljarden tweets van de 54 miljoen maandelijkse gebruikers, is het onderwerp van gesprek. Dat beweert althans BoomTown op basis van anonieme bronnen. De deals die de bedrijven zouden sluiten zijn niet exclusief.

Verschillende scenario’s passeren de revue. Voor afname van de feed zou miljoenen dollar rechtstreeks aan Twitter betaald kunnen worden, maar het is ook mogelijk dat de microbloggingsdienst meedeelt in de omzet die uit de zoekresultaten komt.

Google mag dan weer op overnamepad zijn, het liet wel weten voorlopig geen grote miljardenkopen te doen, zoals toentertijd YouTube. Een zakelijk huwelijk tussen Twitter en Google wordt daarmee uitgesloten. Een deal is echter niet ondenkbaar.

Zoekmachine Bing van Microsoft voerde eerder een test uit waarbij een klein deel van de tweets uit Twitter warden geïndexeerd. Real-time zoekresultaten zijn belangrijk voor zoekmachines. Google toont deze ook, al indexeert de concurrent nog geen real time informatie van de microbloggingsdienst.

In juli lagen de financiële doelstelling van Twitter op straat. Techcrunch kreeg uitgelekte documenten in hand. Het is geen geheim dat Twitter hard bezig is diverse scenario’s te onderzoeken waaruit inkomsten voortvloeien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond