Deel dit artikel
-

‘Google wil Firework, concurrent van TikTok’

Google is geïnteresseerd in een investering in of de overname van Firework, een app die makkelijk wordt vergeleken met TikTok.

Loop Now, het bedrijf wiens app afgelopen maart pas uit publieke bèta kwam, zou gewaardeerd worden op een bedrag van rond de honderd miljoen dollar. Maar aangezien bijvoorbeeld ook Weibo interesse zou hebben, zal de kopende partij ongetwijfeld een behoorlijke premie op de huidige waardering moeten plakken.

Het nieuws van de Wall Street Journal over Googles mogelijke nieuwe aankoop is interessant, omdat het de aanhoudende interesse schetst in het sociale domein. Tot op heden slaagde het er niet in om hier een grote speler te worden. YouTube daargelaten heeft het verder geen eigen populaire chatapp, profielensite of publieke fotodienst.

Firework is een app voor Android iOS waarmee gebruiker korte video’s kunnen maken die op een tijdlijn verschijnen. Het verschil met TikTok is dat de producties geen vijftien, maar dertig seconden mogen zijn. De gedachte daarachter is dat de maker echt een verhaal kan vertellen met en kop en een staart. Reacties zijn niet mogelijk, om trollen geen platform te geven. Waardering kunnen gebruikers uiten met repostings en likes.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: linvoyage (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond