Deel dit artikel
-

Google Flight Search landt in Nederland

Nederlandse ticketsites krijgen binnen afzienbare tijd concurrentie van Google Flight Search. De zoekmachina is uitgebreid naar Nederland, maar vooralsnog enkel te gebruiken door Amerikanen.

Gisteren breidde Google het bereik van Flight Search uit naar Nederland. Tot dat moment kon de specialistische zoekdienst enkel worden gebruikt voor binnenlandse vliegtickets in Amerika. Nu kunnen Amerikanen ook zoeken en boeken in het buitenland.

Nederlandse reizigers hebben nog niets aan de dienst. Het is enkel mogelijk om tickets vanuit Amerika naar de rest van de wereld te boeken. Omgekeerd is nog niet het geval. Het is nog niet bekend, wanneer reizen die buiten Amerika plaatsvinden via de site kunnen worden gezocht.

Flight Search is een vergelijkingsssite, geen boekingssite.

In juli 2010 kocht Google het bedrijf ITA Software. Dat levert wereldwijd vluchtinformatie aan onder meer reis- en ticketsites. De Amerikaanse overheid onderzocht of Googles macht op de reismarkt niet te groot zou worden met de overname. Onder een aantal beperkende voorwaarden kreeg het zoekbedrijf groen licht in april 2011. Zo is het verplicht om ITA Software door te ontwikelen, beschikbaar te houden voor de reismarkt en mag het zijn eigen zoekdienst geen voorrang geven op ticketsites.

In september 2011 ging Flight Search in de V.S. van start. De site werd een zoekmachine van vluchten. Wie een passende reis vindt, wordt met een klik doorverwezen naar de site van de luchtvaartmaatschappij. Daar kan de consument zijn reis vervolgens aanschaffen. Verwijzingen naar andere vergelijkende ticketsites worden niet gemaakt. Google verdient geld met reclame naast de zoekresultaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond