Deel dit artikel
-

Google Glass krijgt zakelijke doorstart

In februari viel voorlopig het doek voor Google Glass. De verkoop van de eerste experimentele versie werd gestaakt in afwachting van een nieuwe variant. Google gaf het volmondig toe: Google Glass was niet geworden wat men ervan had verwacht. Nu volgt versie 2.0. Die moet de werkvloer op.

Tony Fadell, de man achter de Nest-thermostaat die zich sinds begin dit jaar ook over Google Glass heeft ontfermd, heeft niet bepaald stilgezeten. De site 9to5Google meldt dat er inmiddels meerdere prototypes zijn van de Google Glass Enterprise, die meer op een normale bril lijkt. Eentje die je ook kunt opvouwen.

Een consumentenversie komt er niet meer. Gebruikers hadden toch wat moeite om met die bril op straat te lopen. Een kleine duizend Nederlanders die vorig jaar werden aangesproken over Google Glass door Multiscope, gaven aan er geen behoefte aan te hebben. Daarnaast maakte een groot deel van de Nederlanders zich zorgen over privacy wanneer Google Glass in het straatbeeld op zou duiken.

In zakelijke omgevingen beviel Google Glass heel wat beter. In januari begon Amsterdam Airport Schiphol bijvoorbeeld te experimenteren met Google Glass in de terminal en buiten in het landingsterrein. Met   met behulp van deze technologie wilde de luchthaven meer inzicht krijgen in de reizigersbeleving en werkzaamheden vergemakkelijken.

De aanstaande Enterprise Edition krijgt volgens insiders in elk geval een groter scherm en een Intel Atom processor voor betere prestaties, en een langere batterijduur.

Google lijkt niet te lang te willen wachten met de lancering ervan. Toezichthouder FCC heeft al zijn goedkeuring gehecht aan een apparaat genaamd A4R-GG1, waarvan vermoed wordt dat dit de nieuwe Google Glass wordt. Die zou ook bredere ondersteuning moeten bieden voor de nieuwste WiFi standaarden.

Daarnaast is Google van plan om de bril alleen nog via gecertificeerde Glass for Work partners aan de man te brengen om te garanderen dat hij bij de juiste bedrijven terechtkomen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Marinka

Hopelijk wil Google gaan nadenken over een Google Watch. Liefst met een mooier design, camera en langere accu dan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond