Deel dit artikel
-

Google Home Mini populairste slimme luidspreker

Googles Home Mini is de best verkopende slimme luidspreker van dit moment, zo blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. Een op de vijf verscheepte slimme luidsprekers is een Mini.

Daarmee passeert Google rivaal Amazon, wiens Echo Dot tot nu toe steeds bovenaan stond. Beide luidsprekers domineren wel de markt: 38 procent.

De populariteit van Google Home Mini is niet moeilijk te verklaren. Het is ook veruit het goedkoopste model.

In het tweede kwartaal werden 11,7 miljoen slimme luidsprekers verscheept. Na de Echo Dot volgt als populairste luidspreker de grote versie van Echo, Alibabas Tmall Genie en (de grote) Google Home. Apples HomePod is nog niet tot de Top 5 doorgedrongen.

Amazon heeft donderdag overigens nieuwe uitbreidingen op zijn reeks Echo apparaten aangekondigd, waaronder de 130 dollar kostende Echo Sub (foto boven en onder), het antwoord op Apples HomePod of Sonos One.

Ook werd gisteren een nieuwe Echo Plus gepresenteerd, compleet met temperatuursensor en betere muziekweergave.

Ook lanceerde Amazon een nieuwe Echo Dot, het kleinste model dat 50 dollar kost en 70 procent luider zou moeten zijn.

Amazon demonstreerde ook nog een magnetron met met Dash, de online dienst waarmee consumenten in dit geval popcorn kunnen bestellen. Spraakhulpje Alexa is niet ingebouwd, maar het 60 dollar kostende apparaat werkt wel via de Echo.

Deel dit bericht

9 Reacties

peter

En dan toont emerce een andere slimme luidspreker dan de google home mini…

Erwin Boogert

Peter, het verhaal is groter dan de titel. Het gaat om de markt van smart speakers als geheel. Dan is het niet heel vreemd om een Alexa-apparaat te tonen.

peter

Nou erwin, ik lees nergens in het artikel welk type luidspreker er wordt afgebeeld in de plaatjes en de titel van het artikel gaat toch echt over de google home mini. Dan zou ik op zijn minst verwachten dat de google home mini wordt afgbeeld, of dat er wordt vermeld welk type speaker dit dan wel is

peter

ow excuus, nu lees ik dat het er wel staat… tussen haakjes

Pieter

Ik ben het eens met Peter: titel en plaatje gaan hand in hand.
Op basis van de titel verwacht ik ook een Google Home Mini..

Mike | Huisvanvandaag.nl

Slimme speakers en zeker de betaalbare varianten zullen voor veel mensen de eerst stap richting een Smart Home zijn. Wachten is echter tot deze speakers ook in het Nederlands beschikbaar zijn.

Zelf heb ik nu ook enige tijd de Google Home Mini in gebruik en hoewel het gebruik momenteel nog beperkt word door de taalbarrière, word dez Mini dagelijks wel meerdere keren gebruikt. Hoofdzakelijk om filmpjes of muziek op te zetten.

Martin

“De populariteit van Google Home Mini is niet moeilijk te verklaren. Het is ook veruit het goedkoopste model.”

Je kan de populariteit niet direct koppelen aan de prijs en al helemaal niet als je ook nog de fout maakt door het veruit het goedkoopste model te noemen.

De Amazon echo dot is namelijk exact zo duur.

$49

Bart

‘De Amazon echo dot is namelijk exact zo duur’

Je moet niet afgaan op de adviesprijs. Google Mini kun je in de VS al vanaf 34 dollar kopen en is met de nodige rebates nog goedkoper geweest. De europrijs ligt rond de 40 euro, adviesprijs was ooit 80.

MartinR

Naar mijn mening geven tiltel en afbeelding een verwarrende indruk inderdaad zoals eerder is aangegeven. De mini lijkt me handig voor nachtkastje, lekker formaatje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond