Deel dit artikel
-

Google informeert consumenten beter na actie Europese toezichthouders

Google informeert consumenten voortaan beter en uitgebreider over hun aankopen via de Google Store, Google Play Store, Google Hotels of Google Flights. Dit gebeurt na een gezamenlijke actie van de Europese toezichthouders, onder leiding van de ACM en de Belgische consumentenautoriteit, in samenwerking met de Europese Commissie.

Deze actie is gestart nadat verschillende Europese toezichthouders hadden aangeven dat zij verbetering nodig achtten bij Google op het gebied van transparantie. Vervolgens heeft de ACM samen met de Belgische Federale Overheidsdienst Economie en de Europese Commissie Google hierop aangesproken. De toezeggingen van Google zijn daarmee voor de gehele Europese Unie geldig.

Google heeft onder andere het volgende aangepast:
· Google informeert beter wat de eindprijs zal zijn op Google Hotels en Google Flights, door meer informatie te geven over de belastingen en de extra’s die in de prijs zijn verwerkt.
· Google beperkt haar recht om in de Google Store eenzijdig orders te cancelen of prijzen te wijzigen.
· Google maakt het voor toezichthouders eenvoudiger om illegale inhoud te melden om te laten verwijderen
· Google Play Store en Google Store maken het makkelijker voor consumenten om de informatie over de handelaar te achterhalen. Ook wordt telefonisch contact met de handelaar vergemakkelijkt door uitbreiding van de ‘About Google Store’-pagina
· Google biedt in de Google Store de mogelijkheid om met alle EU betalingsmethoden aankopen te doen
· Voor de complete lijst met aanpassingen zie EU persbericht.

Google moet de toepassing van de regels voor geoblocking verbeteren. Google moet het voor consumenten mogelijk maken om overal in de EU hun apps te kunnen downloaden. Dat mislukt nu geregeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond