Deel dit artikel
-

Google integreert WooCommerce, GoDaddy, Square

Google wil een grotere speler worden op de e-commercemarkt en laat tienduizenden webwinkels hun producten gratis in de zoekmachine figureren.

Dat is het gevolg van de aanstaande integraties van de shoppingdiensten van WooCommerce, GoDaddy en Square. Dat zijn grote Amerikaanse leveranciers van technologie voor webwinkels. Producten worden vindbaar bij Search, Maps en YouTube.

Bovendien wordt de nog jonge samenwerking met webwinkelmaker Shopify uitgebreid. Winkeliers konden hun productfeeds al gratis doorzetten naar de zoekmachine. Binnenkort kunnen shoppers die op Google hun gewenste product vonden ook afrekenen met de kassa van Shopify.

De optelsom van de gratis integraties moet Google een bereik en volume geven dat kan concurreren met Amazon. Veel consumenten gaan niet eens naar Google toe als ze een bepaald product zoeken. Ze gaan direct naar het grootste e-commerceplatform in hun land. Vaak is dat Amazon, maar in Nederland zijn dat eerder Coolblue of bol.com.

Gratis diensten zijn bij Google doorgaans net zo lang gratis totdat een gewenste marktpenetratie is bereikt. Vanaf dat moment moeten ondernemers de portemonnee gaan trekken voor de ontvangen marketingdiensten.

Foto: morio60 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond