Deel dit artikel
-

Google introduceert nieuwe reisfunctionaliteiten

Google heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd in het reisproduct. Zo heeft Google Flights zoeken met behulp van de ‘Explore Map’ uitgebreid.  Dit is de kaart waarop je kunt zien welke bestemmingen beschikbaar zijn in je gewenste reisperiode en wat een retourticket kost.

Reizigers die geen voorkeur hebben voor de bestemming of de reisdata kunnen een bredere selectie maken, zoals een weekend in oktober, met vertrek vanaf Schiphol. De tool zoekt dan welke vluchten matchen met je criteria én geeft aan of de prijzen lager zijn dan gebruikelijk. Als er een prijsverschil is van 30 procent of meer, dan wordt dat in het groen aangegeven:

Deze functionaliteit wordt wereldwijd beschikbaar op zowel mobiel als desktop.

Voor hotels heeft Google net zo’n prijsvergelijkingsfunctionaliteit bedacht, die alleen beschikbaar is op mobiel. Reizigers kunnen de ontwikkeling van hotelprijzen volgen en zien of het tarief hoger of lager dan gebruikelijk is. Ze kunnen ook de prijs van een bepaald hotel vergelijken met gelijksoortige hotels in dezelfde periode.

Verder geeft Google kortingen op hotelovernachtingen aan mensen die geabonneerd zijn op de Google One-cloudopslag. Zij krijgen binnenkort ook extra’s aangeboden als ze een hotel boeken, zoals gratis ontbijt. Dit meldt Travel Weekly, dat ook heeft opgetekend dat Google bovendien van plan is te beginnen met het aanbieden van pakketreizen, namelijk vluchten plus hotelovernachtingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond