Deel dit artikel
-

Google investeert in maker kinderboeken

De Europese tak van investeringsfonds Google Ventures neemt een belang in Lost My Name, een bedrijf dat gepersonaliseerde kinderboeken maakt.

Google Ventures, dat los opereert van het bedrijf Google, steekt samen met nog vier andere investeerders negen miljoen dollar in Lost My Name. Het Engelse bedrijf gebruikt de miljoenen om zijn activiteiten uit te breiden naar Amerika.

Het Londense bedrijf produceert boeken waarbij de lijn van de vertelling wordt bepaald door de naam van het kind dat het boek krijgt. De boeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. Het bedrijf bouwde enkel de technologie om het verhaal te maken en boeken in digitale vorm drukklaar af te leveren. Het daadwerkelijk drukken vindt plaats bij drukkerijen dichtbij de ontvanger.

Lost My Name is de vierde investering van Google Ventures in Europa. Gisteren werd ook bekend dat het voor 11,5 miljoen dollar een belang neemt in Yieldify. Dat is een bedrijf dat een techniek ontwikkelde om het verlaten van winkelwagentjes bij online shops tegen te gaan. In totaal investeerde het fonds in vier Europese bedrijven, tot nu toe allemaal uit Engeland.

Foto: Kevin Murphy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond