Deel dit artikel
-

Google investeert in soepeler cloudmigratie

De cloudtak van Google brengt nieuwe software uit en koopt een start-up om grote bedrijven te helpen eenvoudiger de overstap naar de cloud te maken.

Wanneer de aangekondigde overname van Alooma is afgerond heeft Google Cloud technologie en specialisten in huis voor databasemigraties. Dat is waar Alooma zich op richt: het verlagen van de technische drempels voor grote bedrijven die hun databases naar de cloud willen brengen.

Vrijwel tegelijk met deze aankondiging brengt Google ook een nieuw product uit voor bedrijven die wel met maar niet direct op de cloud willen werken. Cloud Services Platform is een op Kubernetes gebaseerde digitale ‘brug’ tussen de eigen lokale IT-systemen van bedrijven. Oftewel: een hybride cloudsysteem. Dit systeem helpt zakelijke gebruikers om technisch voor te sorteren op een migratie naar de cloud op een later moment, maar wel al clouddiensten te kunnen gebruiken.

Net als Amazon, Microsoft, Alibaba en vooruitstrevende hostingbedrijven ziet Google zijn cloud als ‘de harde schijf van de toekomst’. Bedrijven kunnen er hun data, beheer- en verwerkingssoftware naar overbrengen. De gedachte is dat de techgiganten meer geld en focus hebben om IT-diensten in de cloud te beheren en door te ontwikkelen.

Foto: Paul Bica (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond