Deel dit artikel
-

Google investeert in taxi-app Go-Jek

Google zou rond de honderd miljoen dollar investeren in taxi-app Go-Jek uit Indonesië.

Het is de eerste directe investering in een taxi-app uit Azië. Indonesië is met 266 miljoen inwoners het op drie na grootste land van de wereld. De helft van hen is online.

De twee grootste concurrenten van Go-Jek zijn Grab en Uber. Beiden opereren internationaal. Grab met zijn wortels in Zuidoost-Azië, Uber in Noord-Amerika. Een vertrekkend medewerker van Google (“Ze innoveren niet meer”) gaat naar Grab omdat de cultuur daar intens en erg ondernemend is. Hij licht zijn drijfveren gedetailleerd toe.

Internationaal gezien is de markt voor taxi-apps een strijd tussen giganten aan het worden. Grab en Uber werken met groeigeld van Softbank uit Japan. Grab ontving ook venturecapital van Didi. Go-Jek wordt gesteund door Tencent en JD.com uit China en Google zit via moederbedrijf Alphabet ook in Lyft. Dat heeft op zijn beurt ook groeigeld gekregen van Rakuten en Tencent en de Chinese taxi-app Didi.

Foto: blogdino (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef Bouwhuis

Ik zie door al die kruisinvesteringen nu al een nieuwe taxi imperium worden afgetekend. Wie gaat ons beschermen tegen de multi-giganten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond