Deel dit artikel
-

Google investeert verder in kunstmatige intelligentie

Google koopt samen met de NASA en Amerikaanse universiteiten een nieuwe kwantumcomputer, voornamelijk om zijn kennis en gebruik van kunstmatige intelligentie te vergroten.

Daartoe heeft het zijn contract met D-Wave Systems met zeven jaar verlengd. Zodra er nieuwe apparatuur beschikbaar komt in die periode krijgen de partijen daar beschikking over. De nieuwe qubitprocessor, met dubbele capaciteit, wordt nu geïnstalleerd op NASA’s Ames Research Center.

Een kwantumcomputer is supersnel omdat hij zijn rekensommen niet achter elkaar doet maar tegelijkertijd. Dat maakt het doorrekenen van complexe modellen in kunstmatige intelligentie en deep learning sneller.

Google heeft een grote en goede groep kwantumonderzoekers. Zij gebruiken de nieuwe – amper beproefde – technologie afgelopen jaren voor websearch, het steeds belangrijker wordende spraak- en daarop volgend videoherkenning. Het gebruikt de technologie dus om modellen te maken die op zijn immense datacentra worden losgelaten. Om zijn eigen megasystemen te verbeteren. NASA zette het D-Wavesysteem in voor luchtverkeersleiding, robotmissies op andere planeten en ondersteunde diensten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond