Deel dit artikel
-

Google lanceert eigen slimme bot Google Assistant

Google Now krijgt een geavanceerde opvolger, de Google Assistent. Die wordt verwerkt in een nieuwe chatapp Allo en in slimme hardware voor in huis.

Google kondigde de technologie zojuist aan op zijn ontwikkelaarscongres in Mountain View, middenin Silicon Valley. Volgens Google chef Sundar Pichai is de bottechnologie ‘veel verder gevorderd’ dan soortgelijke oplossingen in de markt. Zonder ze te noemen bedoelde Pichai Apples Siri en Cortana van Microsoft.

Google Assistant kan via Allo antwoorden en zelfs emoji suggereren, en reageren op toegezonden foto’s met behulp van beeldherkenning. Onder de naam Duo komt Google deze zomer ook met een HD videobelapp voor iOS en Android. De app kan al videobeelden van de beller tonen voordat er wordt opgenomen. Duo is ontwikkeld door hetzelfde team dat het WebRTC protocol heeft bedacht, vertelde Eric Kay van Google.

Capturegjh

Google Home lijkt een regelrechte kopie van Amazons Echo, een cilindervormig apparaat dat muziek kan afspelen, slimme thermometers kan aansturen (zoals Googles eigen Nest) en vragen beantwoorden. Google Search zit ingebouwd. Op Home kunnen ook (draadloze) luidsprekers worden aangesloten.

Derden kunnen toepassingen voor Google Home ontwikkelen. Partners zijn op dit moment onder meer Uber, Pandora, Spotify, OpenTable, Gett, Instacart, Grubhub, Mytaxi, TuneIn, HailO, WhatsApp, Saavn en Ticketmaster. Het is niet duidelijk wanneer Home te koop is.

Google is na Microsoft en Facebook het volgende bedrijf dat slimme bottechnologie lanceert.

Een deel van de presentatie ging vanavond over Android N, waarvan vandaag een derde previewversie is verschenen voor Googles eigen hardware Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus 9 LTE, Nexus Player en Pixel C. Deze versie wordt ook de eerste publieke bèta van Android N.Apps kunnen tot 75 procent sneller installeren, gebruiken bijna de helft minder opslagruimte en zijn energiezuiniger.

Google introduceerde verder ook een nieuw raamwerk voor VR hardware, inclusief controller. Bedrijven als Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, Asus en Alcatel kunnen daarmee smartphones ontwikkelen die geschikt zijn voor VR-weergave. The New York Times, Wall Street Journal, USA Today, CNN, HBO Now, Netflix, NBA en Hulu komen met Daydream-apps. Google Play Movies, Google Photos, Google Street View en YouTube zijn herschreven voor VR.

Verder lanceerde Google vanavond Android Wear 2.0, de op Android gebaseerde systeemsoftware voor slimme horloges. Een eerste preview is vandaag beschikbaar voor de LG Watch Urbane en de Huawei Watch.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond