Deel dit artikel
-

Google gaat smartphoneverslaving tegen met Digital Wellbeing

Google gaat smartphoneverslaving tegen met een nieuw initiatief Digital Wellbeing. Het bedrijf brengt het gebruik van de Android smartphone in kaart en zorgt ervoor dat apps op gezette tijden worden uitgeschakeld. Het scherm geeft de apps dan weer in grijstinten.

Via een dashboard leer je hoeveel tijd je in apps doorbrengt en hoe frequent je die apps gebruikt.

Digital Wellbeing wordt gelanceerd samen met Android P, de nieuwste versie van de systeemsoftware die vanavond werd voorgesteld op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

Zoals verwacht werden tijdens het congres geen grote aankondigingen gedaan. Onder meer werd een nieuwe update van de mobiele app Google News aangekondigd, waarin verschillende nieuwsdiensten zijn samengevoegd zoals nieuwsvideo’s uit YouTube. Google News houdt meer dan in het verleden rekening van persoonlijke interesses.

Google Assistant wordt gebruiksvriendelijker. Zo is het niet langer nodig om bij iedere vraag OK Google te zeggen. Muzikant John Legend is een van de nieuwe stemmen van Google Assistant. De Google Assistent kan straks ook namens gebruikers afspraken maken bij restaurants of de kapper. De demo vandaag was niet van echt te onderscheiden.

Gmail krijgt nog deze maand ondersteuning voor Smart Compose, waarbij machine learning zinnen die worden getypt aanvult. Dit werkt vooralsnog alleen in de Engelse taal.

De navigatiebalk van Android P gaat flink op de schop. Met veegbewegingen kun je snel tussen apps wisselen en heb je sneller toegang tot actieve applicaties. Adaptive Battery gebruikt machine learning om alleen energie te reserveren voor apps die je daadwerkelijk gebruikt. De smartphone zou daardoor langer gebruikt kunnen worden.

De privacy van Android P is sterk verbeterd: apps kunnen niet meer op de achtergrond gebruik maken van de microfoon.

Een eerste officiële bèta van Android P werd vandaag vrijgegeven. De bèta zal beschikbaar zijn voor onder meer Sony Xperia XZ2, Essential Phone, Nokia 7 Plus, Xiaomi Mi Mix 2S, Oppo R15 Pro, Vivo X21 en OnePlus 6. De definitieve versie wordt ergens in juli verwacht.

Ook werd vandaag bekend dat de slimme luidspreker Google Home later dit jaar in Nederland verkrijgbaar zal zijn, maar nog niet in België.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond