Deel dit artikel
-

Google knielt voor CBP in WiFi-sniffing zaak

Ondanks een eerder bezwaar van Google, gaat het bedrijf nu toch akkoord met de voorwaarden die het College bescherming persoonsgegevens (CBP) stelde in een zaak over het jarenlang abusievelijk verzamelen van persoonlijke data van onbeveiligde netwerken door de bekende Street View-auto’s. (meer…)

Deel dit bericht

2 Reacties

Erwin Moojen

Ik begrijp niet waarom dit opt-out is ipv opt-in. Geen enkel persoon schrijft zich hier toch voor uit en dan nog, hoe gaat Google dit vóór het verzamelen controleren? Wat is het probleem om dit helemaal te laten stoppen? Het zou toch moeten werken als backup voor het geval dat er geen verbinding met satellieten mogelijk is door hoogbouw? Ik kan de heren van Google verzekeren dat de highrise hier reuze meevalt hier in de lage landen. Zoveelste inbreuk op de privacy en zonder goede reden.

Leo Hompus

Het feit dat deze locatie data door Google (maar anderen doen het ook) wordt verzameld zorgt ervoor dat tegenwoordig vrijwel overal meteen de locatie van je smartphone bepaald kan worden. Handig voor navigatie en allerlei andere diensten waarbij locatie van belang is. Het is minder nauwkeurig dan GPS maar werkt veel sneller en werkt ook binnen gebouwen. Voegt dus echt iets toe. @Erwin, de in kaart gebrachte WiFi routers worden dus niet gebruikt voor communicatie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond