Deel dit artikel
-

Google kondigt Pixel 8a aan

Ruim een week voor zijn ontwikkelaarsconferentie heeft Google de Pixel 8a aangekondigd, een betaalbare versie (vanaf 549 euro) van zijn vlaggenschip telefoon.

De Pixel 8a is volgens Google de meest bestendige telefoon uit de A-series van Google tot nu toe, met een metalen frame en een camerabalk. Dankzij de IP67-bescherming kan de telefoon tegen water en stof.

Het toestel heeft een Google Tensor G3 processor. Het is dezelfde chip die ook in de Pixel 8 en Pixel 8 Pro zit. De chip stuurt AI van Google en geavanceerde machine learning aan voor foto’s en video’s van hoge kwaliteit, beter geluid bij telefoongesprekken en beveiliging.

De telefoon maakt ook gebruik van geavanceerde cameramogelijkheden. Met Nachtzicht krijg je volgens Google zelfs bij weinig licht fantastische resultaten. De Pixel 8a heeft ook zoom met hoge resolutie waarmee je scherpe close-ups van ver weg maakt.

Met je Pixel 8a krijg je 7 jaar lang de nieuwste OS- en beveiligingsupdates plus elke paar maanden nieuwe functiereleases.

Google Pixel breidt uit in Nederland: de smartphone is nu ook beschikbaar bij Vodafone, KPN en MediaMarkt. Niet alleen de nieuwe Pixel 8a, maar ook Pixel 8 Pro, Pixel 8 en bijbehorende accessoires zijn daar te bestellen. MediaMarkt voegt bovendien Pixel Watch aan het assortiment toe. De uitbreiding komt bovenop de bestaande samenwerkingen met Odido en Belsimpel, die Pixel eerder al in Nederland aanboden.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond