Deel dit artikel
-

Google koopt streamingpartner Amerikaanse tv-bedrijven

Google heeft Anvato overgenomen, een Amerikaanse specialist in videostreaming. Tv-bedrijven gebruiken de dienst voor live-streams, editing en om online geld te verdienen.

De diensten van Anvato worden opgenomen in het portfolio van Google Cloud. Daarmee wordt het een SaaS-product voor de media-industrie. Hoeveel geld met de overname gemoeid gaat, is niet bekendgemaakt.

Ook is niet duidelijk wat er me het on premise-product van Anvato gebeurt. Immers, Googles primaire interesse richt zich op de cloudversie.

Google plaatst zichzelf hiermee op het spoor waar tv-bedrijven toekomst zien: online distributie. Het gaat hierbij juist niet om de gewone uitzendingen, maar alles er omheen dat via internet gebeurt. Dat zijn zaken als live-streaming naar HTML, smart-tv’s en apps, online (programmatic) advertising, abonnee-tv en beeldbewerking in de cloud.

Tot de klanten van negen jaar oude bedrijf behoren onder meer NBCUniversal, MSNBC, CBS en Fox Sports.

Een recente noviteit van Anvato is dat het in 360 graden digitaal kan opnemen en kan uitzenden naar de eigen player of compatibele diensten als Facebook en YouTube.

Foto: SalTheColourGeek (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond