Deel dit artikel
-

‘Google koopt Twitter’ altijd goed voor de beurskoers

De beurskoers van Twitter is woensdag weer in rustiger vaarwater terechtgekomen na geruchten dat Google Twitter zou willen overnemen. Volgens Briefing.com zou Twitter zakenbank Goldman Sachs hebben ingehuurd om twee dreigende overnames af te wenden. Een van die dreigingen kwam van Google.

Het is al de tweede keer dit jaar dat deze geruchten opduiken. In januari leidden identieke geruchten tot een 3,3 procent hogere koers van het beursgenoteerde Twitter. Dinsdag steeg de koers zelfs 4 procent.

Al in februari 2011, ruim voor de beursgang van Twitter in 2013, gingen er verhalen dat Google, Facebook en anderen met Twitter hadden gepraat voor een overname van minstens 10 miljard dollar. Pas echt serieus waren gesprekken tussen Google en Twitter in 2009. Toen wilde Google niet meer dan 250 miljoen betalen nadat Twitter een bod van Facebook had afgewezen.

Mocht Google Twitter echt willen overnemen, dan zou er nu minstens 34 miljard dollar op tafel moeten worden gelegd, denken analisten. Niet dat Google dat niet kan betalen. Het heeft 60 miljard in op de bank staan.

Twitter-oprichters Evan Williams en Biz Stone hebben eerder te maken gehad met Google. Zij verkochten hun blogplatform Blogger jaren geleden voor een onbekend bedrag aan de internetgigant.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond