Deel dit artikel
-

Google krimpt in, ontslaat 200 man

Google schrapt 200 banen wereldwijd in de marketing en sales. Hiermee hoopt de organisatie zijn efficiëntie te verhogen.

De veranderingen zijn noodzakelijk om de overlap in bepaalde afdelingen recht te trekken. Hiermee zou het makkelijker worden om beslissingen door te voeren. De groei van het bedrijf was gebaseerd op positieve trends voor de crisis zijn intrede deed.

De zoekmachinegigant wil de overbodige personeelsleden de tijd geven een andere positie binnen Google te vinden. Lukt dat niet dan wordt het personeel begeleid bij het zoeken naar een andere baan.

Eerder liet Google weten 100 recruiters te ontslaan. Oorzaak hiervan was de economische crisis. Enkele diensten werden tegelijktijdig opgedoekt, waaronder Google Video, Jaiku, Dodgeball en Google Notebook.

Google Nederland wilde niet ingaan op de gevolgen die de ontslagronde heeft voor de werknemers in Nederland. "Wat ik kan zeggen is dat we wereldwijd het streven hebben de mensen intern op een andere functie te plaatsen", aldus een woordvoerder.

Amazon.com volgt dezelfde lijn als Google en maakte bekend 210 werknemers op straat te zetten. Drie distributiecentra in de Verenigde Staten sluiten hun deuren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond