Deel dit artikel
-

Google lanceert Android voor derde wereld

Google heeft zojuist in New Delhi, India, een lijn mobiele telefoons gepresenteerd van minder dan honderd euro. Hiermee wil het de volgende miljard mensen op mobiel internet krijgen.

Android One is het programma waarbij Google een volledige versie van Android uitbrengt op betaalbare hardware. Daarom werkt het bedrijf met fabrikanten Micromax, Karbonn en Spice samen voor de productie.

De presentatie aan de pers is zojuist afgelopen. Daarbij beloofden de partijen dat hun telefoons in de loop van vandaag al beschikbaar komen bij de Indiase webwinkels Amazon, Snapdeal en Flipkart. Spoedig moeten ze ook in de offline kanalen beschikbaar komen.

Dagblad India Times meldt bovendien dat Android One dit jaar nog beschikbaar komt in Indonesië en de Filipijnen. Volgend jaar volgen meer landen in Zuid-Oost Azië.

Typisch heeft een Android One de recentste versie van Android, een FM Radio, ondersteuning voor dual SIM en een microSD-geheugenkaart.

Deze marktintroductie kan Android in handen brengen van het volgende miljard wereldburgers. Voor een groot deel van hen zal het de eerste ervaring met internet zijn.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond