Deel dit artikel
-

‘Google lanceert concurrent WhatsApp’

Google zou een concurrent van WhatsApp aan het ontwikkelen zijn die eerst in opkomende landen wordt getest, en pas volgend jaar wereldwijd wordt uitgerold. Dat melden media in India.

De berichtenapp staat los van Hangouts en inloggen met een Google-naam zou niet verplicht zijn. Anders dan WhatsApp gaat Google geen geld vragen voor de app.

Het nieuws komt op het moment dat de EU de overname van WhatsApp door Facebook heeft goedgekeurd. Naar verluidt zou Google 10 miljard dollar voor WhatsApp hebben geboden voordat Facebook dat bod overtroefde met 19 miljard dollar. Facebook Messenger en WhatsApp zijn weliswaar twee van de meest populaire apps, maar veel mensen gebruiken meer dan één communicatie-app”, lichtte eurocommissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia het besluit toe.

Intussen meldt The Wall Street Journal dat Yahoo een ‘forse investering’ (van 20 miljoen dollar) zou overwegen in Snapchat tegen een waardering van 10 miljard dollar. De krant heeft niet veel details, maar het lijkt niet te gaan om een overname. In augustus was het Alibaba dat eenzelfde investering zou hebben overwogen. Zeker is dat Snapchat bezig is met een nieuwe financieringsronde.

De investering van Yahoo is opmerkelijk, aangezien Yahoo intussen chatapp MessageMe heeft overgenomen, dat in bepaalde opzichten lijkt op Snapchat. Yahoo zou 30 miljoen hebben betaald. MessageMe leunde op een financiering van 10 miljoen dollar van True Ventures, First Round Capital, Google Ventures, SVAngel, Resolut.vc en Andreessen Horowitz. Volgens TechCrunch had Snapchat ook interesse in de onderneming. De app wordt overigens in november uit de lucht gehaald en het team wordt geïntegreerd in Yahoo zelf.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond