Deel dit artikel
-

Google lanceert keurmerk voor webwinkels

Google heeft voor de Amerikaanse markt een keurmerk voor webwinkels gelanceerd. Het Trusted Stores Program moet aarzelende consumenten over de streep trekken.

Google denkt dat webwinkels met dit keurmerk – vergelijkbaar met de waarborg van Thuiswinkel.org – hogere omzetten zullen realiseren. Google zal kritisch kijken naar alle aspecten van de dienstverlening, zoals ondersteuning en levering. Een winkel kan tot vijf sterren krijgen.

Een aantal winkels mocht al participeren in het proefprogramma dat najaar 2011 is gestart. Enkele duizenden winkels zouden reeds interesse hebben getoond. Deelname is gratis, maar voorlopig beperkt het programma zich tot de VS.

Deel dit bericht

3 Reacties

Maurice Scholten

Dit is een goede stap van Google. Vaak keuren mensen een webwinkel af op een keurmerk of niet. Staat het logo van Google op een website, kun je gerust kopen.

Joost

In nederland hebben we het thuiswinkelwaarborg, webshop keurmerk, qshops keurmerk, digikeur, webshoptoppers, safe2shop en nog vele andere.

Alleen webshop keurmerk en thuiswinkel waarborg werken samen met de consumentenbond. Maar dat biedt nog steeds geen garantie dat de webshop ook echt veilig is.

Ik ben benieuwd wat Google meer biedt dan de rest. Of bestaat er nog geen keurmerk in amerika?

Arne

Ik vind het persoonlijk een goede stap van Google. Vooral het feit dat Google eventuele problemen van kopers zal helpen oplossen tot 60 dagen na het plaatsen van de order. En daarbij staan ze voor duizend dollar garant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond