Deel dit artikel
-

Google lanceert nieuwe smartphones en slimme displays

Google heeft vanavond tijdens zijn Made By Google evenement zoals verwacht nieuwe Pixel smartphones en een eerste Google Pixel Slate aangekondigd. De presentatie bevatte weinig verrassingen meer, veel details waren de afgelopen weken al gelekt.

Google kondigde vanavond zijn derde generatie Pixel smartphones aan, de Google Pixel 3 en 3XL. Alleen die laatste beschikt over een inkeping of notch. Hierin zijn de dubbele frontcamera (2 x 8 megapixel), stereoluidspreker en alle benodigde sensoren ondergebracht.

De Pixel 3 XL heeft een 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels, de reguliere Pixel 3 een 5,5 inch-scherm. Daarmee zijn ze iets groter dan hun voorgangers.

Google stond zoals gebruikelijk lang stil bij de camera’s. Aan de achterkant van de Pixel 3 en Pixel 3 XL zit opnieuw een enkele 12 megapixel-camera, terwijl de meeste fabrikanten tegenwoordig voor dubbele camera’s gaan. Google zegt dat de secundaire lens overbodig is vanwege de camerasoftware en kunstmatige intelligentie.

Dank zij de glazen achterkant is draadloos opladen mogelijk. Het toestel komt verder in drie kleuren: Clearly White, Just Black en Not Pink.

De Google Pixel 3 is vanaf 18 oktober te koop vanaf 799 dollar in wordt in twaalf landen verkocht. Nederland zit daar wederom niet bij, wel Duitsland en Frankrijk.

Meest opvallend is de Google Pixel Slate, de opvolger van de Pixelbook, oftewel een Chromebook en tablet in één. Het apparaat heeft een (verlicht) toetsenbord dat losgehaald kan worden en een stylus. Bijzonder is dat hoewel de Pixel Slate op ChromeOS draait, ook alle Android-apps via de Play Store beschikbaar zijn. De Pixel Slate is beschikbaar vanaf 599 dollar.

Zowel de Pixel smartphones als de Pixelbook waren in het verleden maar mondjesmaat beschikbaar buiten de VS.

Google kwam ook met de Google Home Hub, een 7 inch ‘smart display’ voor op de keukentafel, verkrijgbaar in diverse kleuren voor 149 dollar. Het display kan diverse apparaten aansturen. Google Home Hub zal in een beperkt aantal landen verkrijgbaar zijn, waaronder de Verenigde Staten. Over de verkrijgbaarheid in de Benelux is niets bekend.

Tot slot was er ook nog een nieuwe versie van Chromecast. Die biedt geen nieuwe functionaliteit, wel een verbeterde wifi antenne. Chromecast 2018 is ook in Nederland te koop voor 39 euro.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond